Ha Pest megyében járunk, akkor érdekes és izgalmas látogatásnak bizonyul a következő 3 múzeum megtekintése.

Retro Design Center Múzeum

Szentendre A művészeteket kedvelők otthon érzik magukat Szentendrén. Rengeteg érdekességet tartogat ez a város az idelátogatók számára. Ezek közül az egyik legérdekesebb a Retro Design Center Múzeum, amely a 70-es, 80-as évekbe röpíti az érdeklődőket. A külső és belső terekkel rendelkező múzeum a korra jellemző használati eszközöket, játékokat is bemutat, valamint kerékpárokat, motorokat is láthatunk. A divatos Trabant és Lada gépkocsikat is megszemlélhetjük. A belső térben a korszakra jellemző bútorokkal berendezett lakást nézhetünk meg Varia bútorral, piros telefonnal. Igazi retro érzés keríti hatalmába az oda látogatókat, az idősebbek nosztalgiával nézhetik a kiállítást, a fiatalabbak új ismeretekkel gazdagodhatnak.

Zugfőzde Pálinkamúzeum

Visegrád Akik  a vár látogatás után betérnek ebbe a múzeumba, megismerkedhetnek ennek a hungarikumnak humoros bemutatásával, a pálinkafőzés történelmével. A múzeum különlegessége, hogy hetente háromszor pálinkatúrát is szerveznek, ahol a Pálinkás Mester szórakoztató módon vezeti be az érdeklődőket a pálinkafőzés fortélyaiba. A múzeumban arra is lehetőség van, hogy a látogatók saját pálinkacímkét is készítsenek, amelyhez ízlésüknek megfelelően gyümölcsből készült.

Lámpamúzeum

Zsámbék 1960-ban kezdődött Magyarország egyetlen Lámpamúzeumának a gyűjtése. Sok lámpa koszosan, rozsdásan, hiányosan került elő, ezeket saját maga hozta rendbe és restaurálta. Az 1979 óta megtekinthető gyűjteményében találunk mécseseket, gyertyatartókat, ipari, háztartási, olaj- és petróleumlámpákat, régi kínai vázából készült lámpát, valamint Zsolnay-majolika vagy meisseni porcelán talpú petróleumlámpát is. A világírű múzeumban ma már több mint 1000 lámpa látható. Ráadásul az intézmény 1995-ben bekerült a GUINNESS Rekordok Könyvébe.  "/>

3 különleges múzeum bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

3 különleges múzeum

| Hazai tájakon | 2020-09-05

Ha Pest megyében járunk, akkor érdekes és izgalmas látogatásnak bizonyul a következő 3 múzeum megtekintése.

Retro Design Center Múzeum

Szentendre

A művészeteket kedvelők otthon érzik magukat Szentendrén. Rengeteg érdekességet tartogat ez a város az idelátogatók számára.

Ezek közül az egyik legérdekesebb a Retro Design Center Múzeum, amely a 70-es, 80-as évekbe röpíti az érdeklődőket. A külső és belső terekkel rendelkező múzeum a korra jellemző használati eszközöket, játékokat is bemutat, valamint kerékpárokat, motorokat is láthatunk. A divatos Trabant és Lada gépkocsikat is megszemlélhetjük. A belső térben a korszakra jellemző bútorokkal berendezett lakást nézhetünk meg Varia bútorral, piros telefonnal. Igazi retro érzés keríti hatalmába az oda látogatókat, az idősebbek nosztalgiával nézhetik a kiállítást, a fiatalabbak új ismeretekkel gazdagodhatnak.

Zugfőzde Pálinkamúzeum

Visegrád

Akik  a vár látogatás után betérnek ebbe a múzeumba, megismerkedhetnek ennek a hungarikumnak humoros bemutatásával, a pálinkafőzés történelmével.

A múzeum különlegessége, hogy hetente háromszor pálinkatúrát is szerveznek, ahol a Pálinkás Mester szórakoztató módon vezeti be az érdeklődőket a pálinkafőzés fortélyaiba. A múzeumban arra is lehetőség van, hogy a látogatók saját pálinkacímkét is készítsenek, amelyhez ízlésüknek megfelelően gyümölcsből készült.

Lámpamúzeum

Zsámbék

1960-ban kezdődött Magyarország egyetlen Lámpamúzeumának a gyűjtése.

Sok lámpa koszosan, rozsdásan, hiányosan került elő, ezeket saját maga hozta rendbe és restaurálta. Az 1979 óta megtekinthető gyűjteményében találunk mécseseket, gyertyatartókat, ipari, háztartási, olaj- és petróleumlámpákat, régi kínai vázából készült lámpát, valamint Zsolnay-majolika vagy meisseni porcelán talpú petróleumlámpát is. A világírű múzeumban ma már több mint 1000 lámpa látható. Ráadásul az intézmény 1995-ben bekerült a GUINNESS Rekordok Könyvébe.

 

Nincs címke

289  megtekintés, 1 ma