A Kézműves Magyar Ízek Vására idén, 2013-ban 5. alkalommal kerül megrendezésre.
A Kézműves Magyar Ízek Vására idén, 2013-ban is a magyar nemzeti konyha nagyköveteként, ugyanakkor a jubileumi 5. alkalomból, új tematikával, és ennek megfelelően új elnevezéssel, „Kézműves Magyar Ízek Vására – Gasztropiac”-ként jelenik meg a gasztronómiai rendezvények „palettáján”.
A korábbi hagyományokhoz hűen, az eseményen hazánk 120 kistermelője képviselteti magát, és kínálja vásárlásra minőségi kézműves termékeit – így a látogató preferált élelmiszereit kényelmesen, egy időben, egy helyen szerezheti be, a legnagyobb odafigyelés és szakértelem kíséretében.
Túl azon, hogy kedvenc termelőinket célirányosan felkeresve válogathatunk a legkülönlegesebb, legújabb magyar gasztronómiai portékákból, az ún. Gasztropontokon egy-egy jelképes összegért, akár kóstolókra is szert tehetünk. A Gasztropontok „mini-fogásaikat” ételcsoportok köré tematizálva, a helyszínen kapható alapanyagok felhasználásával, a „hagyományos magyar ízek újragondolva” szellemiség jegyében tálaljuk. A tavalyi évhez képest újdonság még, hogy friss tőkehús, hal és zöldség is megjelenik az árukínálatban.
Gasztropontok:
KOLBÁSZOK, SONKÁK, SAJTOK, LEVESEK, FŐZELÉKEK, PÖRKÖLTEK, TÉSZTÁK, HALAK, SALÁTÁK, SZENDVICSEK, BOROK, ÉDESSÉGEK
Háziasszony Borbás Marcsi.
Időpont: 2013-03-08 – 2013-03-10
Helyszín: Millenáris, B épület
Budapest, Kis Rókus u. 16–20.
433 megtekintés, 1 ma