...
ARGO 2 KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ AZ AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZBAN bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

ARGO 2 KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ AZ AGORA–SAVARIA FILMSZÍNHÁZBAN

| Programajánló, Uncategorized | 2015-05-05

Visszatérnek a mozivászonra Árpa Attila Argo című nagysikerű filmjének hősei. A rendezővel és a film főszereplőivel május 9-én, szombaton 18.00 órakor személyesen is találkozhatnak a rajongók az AGORA–Savaria Filmszínházban.

A Színház- és Filmművészeti Főiskola elsőéves producer szakos hallgatói Árpa Attila és Trunkó Bence, illetve a mellette lévő épületben a Pázmány jogi karán tanuló Huszár Péter első találkozásuk alkalmával eldöntötték, hogy amint lehetőségük adódik, közös filmet forgatnak. Az Argo forgatókönyve rengeteg kocsmában töltött munkaóra során született meg, de a megvalósításra csak akkor nyílt esély, amikor Árpa 2003-ban távozott az RTL klubtól. Ő ugyanis úgy döntött, hogy a közel 6 év után járó végkielégítés helyett inkább azt kéri a csatornától, hogy támogassák a filmet.
Minden túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy az Argo kultfilmmé vált, masszív rajongótábora alakult ki. A kedvenc karakterek, a megfelelő élethelyzetben felidézhető jelenetek, a szállóigévé vált mondatok kezdtek önálló életet élni.

A történet szerint Balog Tibi (Kovács Lajos) és bandája (Scherer Péter, Bicskey Lukács, Kiss József) tíz év után sem lett okosabb. Továbbra is pitiáner, suttyó bűnözők, akik nagymenőknek hiszik magukat és a nagy lóvéra vágynak. Egy japán szindikátus árnyékembere (Kulka János) balszerencséjére pont Tibiéket bízza meg egy felbecsülhetetlen értékű adathordozó megszerzésével. Tibiék vajmi keveset értenek az IT világához, ezért egy számítástechnika tanárt (Bán János) visznek magukkal a lehetetlennek tűnő műveletre. A bajt a roma maffia feje (Nagypál Gábor) fokozza, aki egy régi ügy miatt elégtételt akar venni Tibin. A hajsza során Tibiek mindezeken túl japán bérgyilkosokat és a szlovák hadsereget is magukra haragítják, így az esélyük arra, hogy a nagy zsével Malibu tengerpartjára szökjenek, radikálisan csökken. De aki Tibit alábecsüli, annak annyi…

A filmet az AGORA–Savaria Filmszínház április 30-tól, premierben vetíti, május 9-én, szombaton 18.00-tól pedig közönségtalálkozóval egybekötött filmvetítés kerül sor, melyen részt vesz Árpa Attila filmrendező, Árpa József producer, valamint Kovács Lajos és Kiss József színművészek.

Nincs címke

476  megtekintés, 2 ma