...
Herényi Virágút 2015 április 25-26 Szombathely-Herény bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Herényi Virágút 2015 április 25-26 Szombathely-Herény

| Programajánló, Uncategorized | 2015-04-20

A Herényi Virágút Magyarországon, egyedülálló módon – a kb. 1 km² -en elhelyezkedő – több mint 15 helyi virág és dísznövény kertészet és vállalkozás bemutatkozását megjelenítő rendezvény. Ezt az idegenforgalmi látványosságot Vas megye különleges „hungarikumaként” 2015. április 25-26-án (szombat – vasárnap) immár 13. alkalommal hívja létre a Herényi Kulturális és Sportegyesület. A rendezvény mára már országos hírnévre tett szert, látogatóink köre évről-évre bővül, számuk az előző években már a 25 ezer főt is meghaladta.

Rendezvényünkre az egész Dunántúlról és a szomszédos Ausztriából is várjuk azon vendégeinketakik a virág és a dísznövények  illetve a különleges programok iránt érdeklődnek.

Külön figyelmet fordítunk a családosokra, akiknek szerteágazó programokat kínálunk.(Utcazenészek, bohócprodukciók, bábszínház, utcaszínház, állatsimogató, lovaglás stb.)

A rendezvény különlegessége, hogy Szombathely herényi – kámoni városrészében, a kiállító és portékáit kínáló kertészek többsége egy összefüggő 1 km-es útvonalon illetve közvetlen közelében lakik, vagy a telephelye van itt, tehát mindenképpen kötődik ehhez a területhez.

A Virágúton résztvevők körében megtalálhatók az egynyáriakkal, kétnyáriakkal, balkon növényekkel, évelőkkel, fenyőfélékkel, szobai cserepesnövényekkel, bonsaival, díszcserjékkel, díszfákkal, vágott virággal, oltványokkal, szoliter díszcserjékkel és egyéb dísznövényekkel, foglalkozó kertészetek.

A Virágutat különböző kulturális programokkal, kézműves kirakodóvásárral színesítjük és az ún. „Borvirágsarkokban” a nyugat- dunántúli régió boraiból bemutató és borkóstoló egységek várják a látogatókat.

Részletek. a www.herenyiviragut.hu

Nincs címke

732  megtekintés, 2 ma