...
Hungarikum Hétvége elnevezésű kulturális és gasztronómiai fesztivál a budai Várban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hungarikum Hétvége elnevezésű kulturális és gasztronómiai fesztivál a budai Várban

| Programajánló, Uncategorized | 2014-07-24

HUNGARIKUM HÉTVÉGÉT RENDEZNEK JÚLIUS 24-27. KÖZÖTT

A Földművelésügyi Minisztérium támogatásával rendezik meg a Budai Várban 2014. július 24-27. között a Hungarikum Hétvégét, ahol mind a 41 magyar nemzeti büszkeséggel találkozhatunk egy családi programokkal teli hosszú hétvégén.
A rendezvény nem csak a családosoknak szól, hanem mindazoknak, akik kíváncsiak a hungarikumokra. A hétvégén fellépnek a Fölszálott a Páva résztvevői, néptánccsoportok, a Budapesti Operettszínház művészei, valamint a 100 tagú Cigányzenekar.

A Hungarikum Hétvége egy kulturális és gasztronómiai fesztivál Magyarország nemzeti értékeinek bemutatására. A táncház módszertől a operettig, a 100 tagú cigányzenekartól a solymászatig, a halasi csipkétől a herendi és zsolnay porcelánig, a csabai kolbásztól a hízott libáig, a pálinkától a tokaji aszúig, a szikvízen és a kalocsai paprikán keresztül a karcagi birkapörköltig: minden ami szemnek, szájnak, fülnek ingere, megtalálható lesz a Budai Várban

A színpadi programok mellett számos helyen kóstolhatunk borokat és hungarikum étkeket, megismerkedhetünk a solymászat rejtelmeivel és divatbemutatók keretében láthatjuk majd a matyóés a kalocsai népművészet remekeit is. A rendezvény  illeszkedik ahhoz a Földművelésügyi Minisztérium által is támogatott kampányhoz, amely a hungarikumokat mutatja be. A rendezvény fővédnöke Dr. Fazekas Sándor, Földművelésügyi Miniszter.

Nincs címke

1,439  megtekintés, 1 ma