...
Kárpátalja ma: Bukovel a síparadicsom bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kárpátalja ma: Bukovel a síparadicsom

| Programajánló, Uncategorized | 2014-12-13

bukovel

Kárpátalja kedvelt turistacélpontja a Budapesttől 530, Beregsuránytól 230 kilométerre, 890–1370 méter magasságban található Bukovel. A Tatár-hágón túl, a Kárpátok hegyei közt megbúvó síparadicsom november végétől áprilisig várja a téli sportok kedvelőit. Az összesen 57 kilométer hosszúságú, különböző nehézségi fokú sípályáin 15 felvonó működik. Az idelátogatók napijegyet vagy többnapos bérletet válthatnak.

Az extrém sportok kedvelői kipróbálhatják az éjszakai síelést, a husky szánhúzást, a korcsolya- és szánkópályákat és a motoros szánt. Emellett freestyle park, heli-ski (helikopteres síelés) várja a turistákat.
A sípályák mellett minden kényelemmel – fedett parkoló, wellness részleg, étterem, wifi, sítároló – ellátott szállodák és fogadók gondoskodnak az ide kirándulókról.
Noha áprilisban bezárnak a sípályák, az élet nem áll meg Bukovel területén. A nyári időszakban többek között hegyi kerékpározás, hegymászás, terepjárós és quados túrák, vadvízi evezés, paintball és drótkötélpálya, barlangászás és gombázási lehetőség várja az aktív pihenésre vágyókat.

 

686  megtekintés, 1 ma