...
Mága Zoltán Szombathelyen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mága Zoltán Szombathelyen

| Programajánló, Uncategorized | 2014-10-01

Mága Zoltán hegedűművész és 15 tagú zenekara jótékonysági koncertet adott Szombathelyen – Magyarország harmadik legnagyobb templomában – a Székesegyházban, 2014. október 2-án.

A koncert bevételét a szervezők a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház javára ajánlják fel.

A Prima Primissima-díjas hegedűművész már többször játszott Szombathelyen a 100 Templomi Koncert, valamint a szintén száz állomásos Hegedűvarázs missziósorozat keretében. Mága Zoltán az akkori karitatív célú koncertjeinek teljes bevételét a szombathelyi Székesegyház tetőfelújítására, beteg gyerek gyógykezelésének támogatására, és kórházi műszerek megvásárlására fordította.

A hegedűművész művésztársaival legutóbb idén márciusban adott jótékonysági koncertet Szombathelyen művésztársaival, és az est bevételéből egy négyéves, csontvelő-átültetésen átesett szombathelyi kisfiú utókezelését, valamint egy Gencsapátiban élő mozgáskorlátozott lány újabb műtétjét és utókezelését támogatták.

Vas megye legnagyobb egészségügyi intézménye javára szervezett csütörtöki jótékonysági koncert fővédnökségét Puskás Tivadar, Szombathely város polgármestere vállalta.

  

719  megtekintés, 1 ma