...
Picture on fesztivál magyar szemmel Szombathely 2015.07.11. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Picture on fesztivál magyar szemmel Szombathely 2015.07.11.

| Programajánló, Uncategorized | 2015-07-10

Picture on fesztivál magyar szemmel (is)

A tizenöt éves Picture on fesztivál ezzel a kiállítással mutatkozik be a szombathelyiek előtt. Az elmúlt tizenöt év öt legjobb osztrák fotója mellett Büki László, Garai Antal, Nagy Gina, Rózsa Melinda és Puskás Markó alkotásai alapján kaphatunk képet Ausztria egyik legcsaládiasabb fesztiváljáról. Jelen esetben különösen indokolt a megnyitó  helyszínválasztása: A fesztiválon idén először fellépő, ugyancsak 15 éves 30Y zenekarról elnevezett busz a két település közti együttműködés jegyében a fesztivál napjaiban abban is segíteni fog, hogy a szombathelyi pinkarockerek kényelmesen és ingyenesen  közlekedhessenek a megyeszékhely és a tőle alig 20 km-re rendezett fesztivál között. A szerencsések pénteken a 30Y zenekar tagjaival osztozhatnak majd az ülőhelyeken…

A fotókból egy tiri-tarka, a legvadabb ellentéteket is határtalan könnyedséggel magába olvasztó fesztivál képe rajzolódik ki, amit hibátlan érzékkel ragadnak meg a fényképészek. Ez a sokszínűség köszön vissza az eltérő látásmódú és stílusú képeken, amelyeket a pinkarockerek által oly jól ismert és semmihez sem hasonlítható, felszabadító érzés köt össze.

A szombathelyi polgárok a jövőben Bildein nagyszámú kulturális rendezvényét és intézményeit (burgenlandi (kor)történeti múzeum, Határélménypark) jelentős, 50 %-os kedvezménnyel látogathatják a  Szent Márton kártyával. Ez a kedvezmény természetesen a Picture on fesztiválra is vonatkozik.

A buszkiállítás július 11-én szombaton 17 órakor nyílik a Fő téren (Szentháromság-szobor előtti terület).

www.pictureon.at  – www.agorasavaria.hu
586  megtekintés, 1 ma