...
XII. SZOMBATHELYI TÁNC VILÁGNAPI RENDEZVÉNY bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

XII. SZOMBATHELYI TÁNC VILÁGNAPI RENDEZVÉNY

| Programajánló, Uncategorized | 2015-04-30

2015. május 1.

Szombathely, Fő tér

A tavalyi évhez hasonlóan idén ismét Szombathely Fő terét töltjük meg egész napos táncos- és zenés programokkal. Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ és a városban működő szépszámú táncművészeti egyesület, együttes közös vállalása és összefogása keltette életre a rendezvényt. Balettől a néptáncig 3 helyszínen folyamatosan láthatja ország világ, hogy miért is nevezik a tánc fővárosának Szombathelyt. Ezen a napon valamennyi táncos megmozdul, megmutatva, hogy városunk művészeti életének legjelentősebb ága az övék.
Tánctér
Program:
– 14.00-20.00 óra táncos produkciók 3 helyszínen: Fő tér – Rendezvénytér/Nagyszínpad; Császárkő/Színpad; Savaria tér/Claudia cukrászda előtti terület
– 20.00-21.30 óra Balkan Fanatik koncert – Fő tér – Rendezvénytér/Nagyszínpad
A 2002-ben alakult együttes tagjai több évtizedes zenei múlttal a hátuk mögött döntöttek úgy, hogy műfaji és stílusbeli határokat átlépve Balkan Fanatik néven egyesítik zenei elképzeléseiket. Jorgos Tzortzoglou a Barbaronak, valamint a Gépfolklórnak volt a vezetője. Az õ ötlete volt, hogy a Lepés Gábor (Lepe) – számtalan magyar előadó producere és hangmérnöke – által képviselt elektronikus zenét elegyítsék némi betyáros virtussal, valamint népzenei elemekkel. Mivel a népzenei elemek főleg Kárpát-medenceiek és Balkániak, így lett a zenekar neve Balkan Fanatik. A produkció célja a fent említett zenei kultúrák, stílusok megismertetése a hazai mellett a nyugati hallgatósággal is, ezért dalaik több nyelven is megszólalnak. A Balkan Fantik kedvelt zenekara a magyarországi fesztiváloknak.
A koncert közben kb. 600 táncos egyedülálló meglepetéssel készül, egyik közkedvelt Balkan Fantik számra flashmobbal kedveskednek.
Fellépők:
Agora – Oladi KIKI Nyitra Utcai Iskolájának rock and roll csapata; Attitude Balettiskola; Boglya Népzenei Együttes; Dr. Pesovár Ernő AMI; Energy Dance Team; Galaxy Rock and Roll Klub; ISIS Táncklub; Just For Fun Country Linedance Club; Kortárs fúzió; Kummer Táncegyüttes; Lorigo TSE; Mira Orient Art; Movement Academy; NYME SEK Szökős Néptáncegyüttes; Pro-Art TSE; Rimányi Táncstúdió; Savaria TSE; Shamila és ISIS Gyöngyei; Ungaresca Táncegyüttes; Vasi Swing Tánccsoport; Westside TSE.
A programok rossz idő esetén (viharos erejű szél, eső ) elmaradnak. A 20.00 órakor kezdődő Balkan Fantik koncert az AGORA – MMIK – ban kerül megrendezésre.


										
												
	

Nincs címke

456  megtekintés, 1 ma