www.gyulaihentesek.hu Email: gyulaihentesek@gyulaihentesek.hu Tel.: (30) 220-0290 Az immáron XIII. alkalommal megrendezésre kerülő Böllérverseny új, hangulatos helyszínen megújult programokkal, a Gyulai Pálinkanapokkal kiegészülve önálló rendezvényként egy teljes hétvégén várja látogatóit. A rendezvény célja a hagyományaink ápolása, a régmúlt disznóvágások hangulatának felidézése, népi táj jellegű ételek készítésé, gasztronómiai kultúránk népszerűsítése. A böllércsapatok versengése a „Nemzet Böllére” címért, amely során a hagyományos disznóvágási szokások, ételek elkészítésének a felelevenítésével tehetnek tanúbizonyságot a nemes címre való rátermettségükről. A rendezvény elmaradhatatlan része az ilyenkor szokásos kézműves és kirakodó vásár. A hagyományos lacikonyha frissen készült, jellegzetes disznótoros különlegességeivel, az ország legjobb pálinkáival és boraival. Természetesen a kolbászok, sonkák és egyéb finomságok sem hiányozhatnak a kínálatból, mint ahogy néptánc, magyar nóta, dumaszínház, gyermek játszóház és különleges sztárvendégek várják a tisztelt érdeklődőket."/>

XIII. Gyulai Böllér- és Pálinkanapok 2013 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

XIII. Gyulai Böllér- és Pálinkanapok 2013

| Programajánló, Uncategorized | 2013-01-25

Rendezvény kezdete:
2013. február 8., péntek
Rendezvény vége:
2013. február 10., vasárnap

Helyszín: Gyula
Honlap: www.gyulaihentesek.hu
Email: gyulaihentesek@gyulaihentesek.hu
Tel.: (30) 220-0290

Az immáron XIII. alkalommal megrendezésre kerülő Böllérverseny új, hangulatos helyszínen megújult programokkal, a Gyulai Pálinkanapokkal kiegészülve önálló rendezvényként egy teljes hétvégén várja látogatóit.
A rendezvény célja a hagyományaink ápolása, a régmúlt disznóvágások hangulatának felidézése, népi táj jellegű ételek készítésé, gasztronómiai kultúránk népszerűsítése.
A böllércsapatok versengése a „Nemzet Böllére” címért, amely során a hagyományos disznóvágási szokások, ételek elkészítésének a felelevenítésével tehetnek tanúbizonyságot a nemes címre való rátermettségükről.
A rendezvény elmaradhatatlan része az ilyenkor szokásos kézműves és kirakodó vásár. A hagyományos lacikonyha frissen készült, jellegzetes disznótoros különlegességeivel, az ország legjobb pálinkáival és boraival. Természetesen a kolbászok, sonkák és egyéb finomságok sem hiányozhatnak a kínálatból, mint ahogy néptánc, magyar nóta, dumaszínház, gyermek játszóház és különleges sztárvendégek várják a tisztelt érdeklődőket.

Nincs címke

351  megtekintés, 1 ma